NOTICIAS
volver a Inicio  

   El projecte RIU conclou la seua edició 2021-2022 amb més de 200 accions comunitàries en l'àmbit de la salut amb població en situació de fragilitat
  • RIU Algemesí i RIU Alzira han realitzat els seus actes de cloenda els dies 17 i 20 de juny en les seues poblacions.
  • Ambdós projectes acumulen més de 250 hores de formació sobre assumptes com ús del serveis de salut, salut mental, violència de gènere, prevenció del càncer i salut reproductiva.

El projecte RIU, impulsat pels Ajuntament d'Algemesí i Alzira, el Centre de Salut Pública d'Alzira i l'Àrea de Desigultats en Salut de Fisabio-Salut Pública, ha conclòs la seua edició 2021-2022 duran la que ha dut a terme en aquests municipis més de 200 accions comunitàries com punts d'informació a peu de carrer, tallers sobre diferents àmbits de la salut i converses sobre promoció de salut i ús de serveis i programes preventius.

L'equip que impulsa el projecte RIU està encapçalat per Joan Paredes, Dory Aviñó i Elena Resurrección, de l'Àrea de Desigualtat en Salut de FISABIO. Les investigadores expliquen que "s'ha constatat en la població un augment del nombre de persones amb trastorns mentals arran de la pandèmia de la COVID-19. Per aquest motiu, en aquesta edició hem inclòs el benestar emocional i l'atenció a la salut mental perquè la població puga identificar el que necessita i a quins recursos sanitaris pot accedir."

En el marc de programa, s'ha capacitat a 23 persones de diferents cultures, 21 dones i dos hòmens, com a agents de salut. La figura de l'agent de salut es tracta de donar ferramentes a persones perquè puguen promoure hàbits saludables i orientar en matèries de salut la gent del seu entorn. A més, desenvolupen accions comunitàries, que es divideixen en punts informatius, tallers i converses de promoció de salut.

Els punts informatius a peu de carrer han informat a la població dels barris del Raval d'Algemesí i l'Alquerieta d'Alzira sobre assumptes com l'ús racional d'urgències i medicaments o prevenció del càncer. En aquestes accions s'ha aplegat a 284 persones de diferents realitats socioculturals.

D'altra banda, s'han organitzat 18 talleres en castellà, àrab i francès. Les temàtiques han girat al voltant de les ajudes sanitàries, el benestar emocional, la salut mental, la salut infantil el Codi Europeu Contra el Càncer i els programes de cribat i la salut sexual i reproductiva. Les persones participants han sigut majoritàriament dones de diferents cultures.

 

El tercer pilar de les accions de RIU ha sigut les acciones individuals de mediació en salut. En aquesta edició se n'han realitzat 186, i s'ha aportat informació a diferents persones, sobre l'accés als serveis de salut, la salut mental, la prevenció del càncer o la violència de gènere, entre altres.

A l'acte de cloenda d'Algemesí han assistit José Añó, director del Centre de Salut Pública d'Alzira; Anna Girbés, regidora de Polítiques inclusives de l'Ajuntament d'Algemesí, i Joaquim Rossell, regidor d'educació, igualtat i sanitat en el mateix consistori.

Pel que fa a la clausura a Alzira, han estat presents José Añó, director de Centre de Salut Pública d'Alzira, Diego Gómez i Gemma Alós, alcalde i regidora de Salut respectivament, de l'Ajuntament d'Alzira.

 


>>>>>
<<<<<