EVENTOS
volver a Inicio  

SEMINARIS ESTADÍSTICS

L'Àrea de Desigualtats en Salut de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) organitza els Seminaris Estadístics que abordaran l'Estadística en tots els seus aspectes, particularment la seua aplicació a la investigació sanitària

Concretament, els objectius específics dels Seminaris Estadístics són:

  • Crear un marc de debat sobre qüestions metodològiques en matèria estadística.
  • Compartir els últims avanços quant a ferramentes informàtiques d'interés per a la comunitat estadística. ¡Som orgullosos usuaris de R i promovem activament el seu ús!!
  • Estructurar una comunitat d'usuaris de l'estadística en la que podem col·laborar i compartir coneixements.

Encara que el contingut dels seminaris siga estadístic, l'assistència està oberta a investigadors amb distintes formacions i d'altres centres d'investigació. La finalitat és formar una comunitat d'usuaris en què completar i reciclar la nostra formació en este entorn tan canviant que ens movem.

Els seminaris tindran una periodicitat bisetmanal, en principi el primer i tercer dijous de cada mes, encara que estes dates podrien variar en funció de la disponibilitat de ponents i sales. S'alternaràn sessions més metodològiques amb altres de caràcter més tècnic dedicades a l'ús de ferramentes informàtiques, particularment librerías/utilidades de R.

Així, el primer seminari de cada mes estaria dedicat a qüestions més estadístiques mentres que el segon es dedicaria a qüestions més tècniccomputacionals. Els seminaris d'este segon tipus, donades les seues característiques, es podràn organitzar puntualment en format taller.

L'hora prevista dels seminaris és les 12:30 i el lloc, les instal·lacions de la Fundació FISABIO.

Informa't de la convocatòria de sessions a través de:

Subscrivint-te al compte de correu associada, seminariosestadisticos_fisabio\@gva.es. Per a fer-ho hauràs d'escriure un correu al dita compte demanant la teua subscripció

PRÒXIM SEMINARI

Títol: Investigació reproduïble des d'un punt de vista estadístic: què és i per què hauria de preocupar-nos

Autor: Miguel Ángel Martínez Beneito o Filiació: Àrea de Desigualtats en Salut, FISABIO-Salud Pública

Data: Dijous, 02/02/2017

Hora: 12:30

Lloc: Biblioteca de FISABIO/DGSP (segona planta de l'edifici)

Resum i material addicional: La comunitat científica està vivint un profund debat sobre la validesa d'un gran nombre de resultats que conformen la literatura especialitzada i, en conseqüència, sobre els fonaments sobre els quals s'assenta el coneixement científic. Gran part dels problemes de fons de la dita crisi s'atribuïxen a la falta de replicabilitat de molts dels treballs publicats. La reproduciblidad d'un estudi científic es definix com la possibilitat que els resultats del dit estudi puguen ser replicats de manera paral·lela i independent per qualsevol altre investigador, fent ús de les mateixes dades i procediments. En esta sessió introduirem la problemàtica de la reproducibilitat en el camp de la investigació des d'un punt de vista estadístic; revisarem alguns treballs que il·lustren clarament els problemes relacionats amb esta qüestió; il·lustrarem la discussió que s'està generant en l'àmbit científic a este respecte i debatrem quin paper hauríem de jugar els estadístics en tota esta qüestió. 


>>>>>
<<<<<