Els laboratoris de Fisabio i Salut Pública de València i realitzaran 3.000 proves PCR de detecció de la COVID19 a la setmana
  • L'adquisició de dos nous robots permetrà automatitzar el treball de processament de les mostres
  • La secretària autonòmica, Concha Andrés, i el director general d'Investigació, Javier Santos Burgos, han visitat els laboratoris de Fisabio i la DGSP
València (22.05.2020). La secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Concha Andrés, i el director general d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària, Javier Santos Burgos, acompanyats del director-gerent de la Fundació Fisabio, José Antonio Manrique, han visitat aquest matí les instal•lacions dels laboratoris de Fisabio -Salut Pública i del Laboratori de Salut Pública de València de la Direcció General de Salut Pública (DGSP).
 
 
Foto. Esquerra a dreta: Javier Burgos, Concha Andrés, Xavier López-Labrador, José Antonio Manrique i Pedro Martí.
 
Ambdós laboratoris, coordinats per Pedro Martí i Xavier López-Labrador, estan realitzant proves PCR de detecció del nou coronavirus, de mostres provinents de residències de quatre departaments de salut de la Comunitat: Sagunt, la Plana, Elda i Dénia. 
 
L'adquisició de dos nous robots per part de Fisabio i la Direcció General de Salut Pública permetrà automatitzar el treball de processament de les mostres, escurçar el temps de realització de les proves, i ampliar la capacitat fins a aconseguir la xifra de 3.000 setmanals.
 
 
El passat 14 d'abril la Fundació Fisabio i la DGSP van rebre la capacitació per a fer proves PCR per part de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), amb l'objectiu de potenciar la capacitat diagnòstica per al maneig del SARS-CoV-2 i de la malaltia COVID-19. 
 
El procés de capacitació, que realitza l'ISCIII en coordinació amb el Ministeri de Ciència i Innovació, assegura que els centres compleixen amb els requisits de bioseguretat, i disposen del personal i els procediments adequats per a poder realitzar aquestes proves.
 

>>>>>
<<<<<