NOTICIAS
volver a Inicio  

   La Intersindical Valenciana dóna 69.440 euros a Fisabio per a la investigació en SARS-CoV-2 i la malaltia COVID-19
València (01.06.21). La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) ha rebut una donació de 69.440 euros de la Intersindical Valenciana per a continuar investigant sobre el virus SARS-CoV-2 i la malaltia COVID-19. 
 
Aquest dimarts s'ha realitzat una reunió en la que s'ha fet entrega del certificat de la donació (amb data del 26 de maig de 2021) a la qual ha assistit José Antonio Manrique, director gerent de Fisabio; Mónica Pont, responsable de l'Àrea Econòmica de Fisabio; i Vicent Mauri, Beatriu Cardona i Rafael Reig com a representants del Secretariat de la  Confederació Intersindical Valenciana. 
 
 
La Fundació Fisabio té per finalitat promoure i afavorir la investigació sanitària i biomèdica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i des dels inicis de la pandèmia ocasionada pel SARS-CoV-2, ha dedicat més de 50 línies de treball a la recerca del virus i de la COVID-19, la malaltia que aquest causa. 
 
José Antonio Manrique, director gerent de Fisabio, explica que "resulta indispensable seguir investigant el SARS-CoV-2 i els seus efectes per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Per això, des de la Fundació Fisabio agraïm la implicació dels diferents agents de la societat valenciana, amb col·laboracions com aquesta, que ens ajuden a combatre la pandèmia causada per la COVID-19 amb el reforç a projectes de recerca dedicats a l'estudi d'aquesta malaltia".
 
 
"A Intersindical Valenciana la preocupació per la qualitat de vida de la classe treballadora i de la societat valenciana és una constant. És per això que al juny de l'any passat decidírem que, les circumstàncies derivades de la primera onada de la pandèmia, requerien un esforç col·lectiu i exigien la implicació de la Intersindical Valenciana amb tots el recursos al seu abast, perquè la COVID-19 sí entén de classes socials", explica Vicent Mauri, d'Intersindical Valenciana.
 
Beatriu Cardona, també representant d'Intersindical Valenciana, afegeix que "en aquest sentit treballàrem i seguim treballant per preservar la salut laboral de les treballadores i treballadors valencians; no obstant, però, volíem anar més enllà i aquesta voluntat és cristal·litzà en la decisió de donar a projectes socials o sanitaris, una quantitat equivalent a la subvenció de la Generalitat destinada a l'activitat sindical".
 
Per la seua banda, Rafael Reig indica sobre la donació que és "una aportació modesta; sabent, però, que aportem el nostre granet de sorra a la investigació per superar la pandèmia i sabent, també, que redundarà en benefici de totes i tots. Al Sindicat sempre hem estat i estarem al servei del nostre poble".
 
Projectes de recerca de la Fundació Fisabio en SARS-CoV-2 i COVID-19
 
Fisabio va seqüenciar per primera vegada el genoma complet del SARS-CoV-2 a Espanya el març de 2020. A més, en el marc del projecte SeqCOVID (programa coordinat pel CSIC i coliderat per Fisabio), el Servei de Seqüenciació i Bioinformàtica de Fisabio ha seqüenciat més de 10.000 mostres del virus, la qual cosa representa el 70% de les seqüències obtingudes a Espanya i amb les quals es tracen les rutes epidemiològiques del virus.
 
D'altra banda, els laboratoris de Fisabio  i Salut Pública de València van rebre la capacitació per a fer proves PCR per part de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), amb l'objectiu de potenciar la capacitat diagnòstica per al maneig del SARS-CoV-2 i de la malaltia COVID-19.
 
Altres dels projectes que s'han posat en marxa des de la Fundació Fisabio son: estudis sobre la presència del virus en l'aire de centres d'atenció primària i classes universitàries; investigacions sobre marcadors genètics per a entendre per què la malaltia afecta de manera lleu o greu a diferents persones; un altre estudi impulsat per l'OMS en el qual es buscarà com afecta el SARS-CoV-2  dones embarassades; l'AIV de Fisabio  lidera la xarxa d'hospitals europeus per a l'estudi del benefici-risc de les futures vacunes enfront de la COVID-19; o la posada en marxa d'un assaig clínic a l'Hospital General d'Elx amb un fàrmac per a reduir el risc de COVID-19 en persones exposades; entre altres projectes d'investigació de la malaltia.
 
A més, la Xarxa Valenciana de Biobancs  (XVB), gestionada per la  Fundació Fisabio, també ha cedit mostres a diferents projectes d'investigació, entre els fins dels quals es troben la caracterització clínica-biològica-molecular de la malaltia COVID-19, el desenvolupament de tècniques de diagnòstic virològic del SARS-CoV-2, la caracterització del virus SARS-CoV-2 i estudis de resistència antiviral.
 

>>>>>
<<<<<